Procchio is een klein stadje in het centrum van Elba, het fijne zandstrand is 1 km lang en is een van de mooiste van het eiland.

Badplaats Procchio

Rinomata località balneare dell'isola d'Elba

Gerenommeerde badplaats, gelegen in het centrum van het eiland Elba in de gemeente Marciana.

De oorsprong van de plaats

Procchio Paolina

De oorsprong ervan is traditioneel terug te voeren op de Latijnse persoonlijke naam Proculus, andere hypothesen zouden zijn afgeleid van het Latijnse adjectief prociduus “laag, plat”.

Geschiedenis van Procchio

Het vlakke gebied van Procchio werd al in het paleolithicum bezocht door het gebied “Campo all’Aia”, dat vroeger werd gekenmerkt door een ongezonde vijver; boven Monte Castello zijn de overblijfselen van een klein fort uit het Etruskische tijdperk, terwijl in de plaats La Paolina (oude naam Castiglioncello veranderd in het midden van de twintigste eeuw) er weinig ruïnes zijn uit het Romeinse tijdperk.

Il Golfo e Campo all'Aia

Op het voorgebergte dat het strand naar het westen afsluit, genaamd Agnone, van het Latijnse angulus, (hoek), was er al in de Romeinse tijd een steengroeve van cipollino-marmer.

De Slag bij Lamaia

In 1799, tijdens de confrontaties tussen de Elba-bevolking en de Franse soldaten die het eiland bezetten, vond er een bloedige aanval plaats die bekend staat als de Slag bij Procchio.

Het slachten van Procchio

Tijdens de Duitse bezetting, in 1943, stond het strand helaas bekend als het toneel van het zogenaamde Procchio-bloedbad

Het Wrak van Procchio

La spiaggia di Procchio

Het is een klein schip, het wrak gebeurde rond 190 d.C. in de oostelijke sector van het strand (op de plaats van het Campo Aia – De Spiaggiola), bevatte de goederen zeer heterogene blokken van de siciliaanse zwavel, wijn amforen galliërs, kopjes van glas en goud parfum flessen met een kostbare cap criselefantino beeltenis van Dionysus en Pan) en vertegenwoordigt een van de meest belangrijke wrakken tot dusver ontdekt in de italiaanse wateren. Ook bekend als Boot van de Inkeping, waarschijnlijk afkomstig van de naam van de vermeende eigenaar.

De Guardiola

La Guardiola Procchio

Op de rotsachtige voorgebergte van de punt van de Haven, die eindigt in het oosten van het spiaggia di Procchio, is een voormalig militair gebouw dat bekend staat als Het Wachthuis. Afgesloten voor het eerst in 1822, werd geboren als een van de vele plaatsen gewapend met de kust van het eiland elba, als de waarschijnlijke structuur van de waarneming.

Vervolgens werd het van belang om de Guardia di Finanza, en tijdens de tweede wereldoorlog werd het de zetel van de opdracht van de Wehrmacht.

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Powered by Estatik